Kickoff på Villa Strömsfors

November 10, 2018

Jag träffade Katrin Bååth på en workshop i oktober 2017. Och det sa liksom klick. Jag kände wow. Henne vill jag bara vara med. Jobba med. Hänga med. Göra något grymt med.

I Januari  i år bokade jag in mig på hotell och hade en egen kickoff med mig själv. Som egenföretagare blir det ju så. Kickoffen blir med me, myself and I. Katrin messade direkt när hon såg det och sa; nästa gång följer jag med.

Vi började smida planer för hur en riktigt givande kickoff skulle kunna se ut. Vi handplockade ett gäng kreatörer som vi var nyfikna på och mailade;

Är det inte dags att unna dig den där kickoffen som du så länge tänkt ha men som aldrig blivit av? Tänk dig två heldagar med god mat och vin i fantastisk miljö på Villa Strömsfors tillsammans med likasinnade kreativa kvinnliga frilansare/entreprenörer? Två dagar där vi nätverkar, samtalar, planerar, ger och tar samt skrattar och boostar oss så vi blir starkare och tryggare i våra yrken/roller/entreprenörskap.

Gensvaret var jublande och i september öppnade vi  dörrarna till Villa Strömsfors för tre helt fantastiska dagar.

Upplägget var enkelt, äta gott, dricka gott, bo tillsammans och dela med oss av allt vi kan. Vi lyssnade, skrattade, frågade och vi grät. För att vi berörde varandra. För att vi tog och tid att se att det jag tampas med, det tampas även andra med. Och jag tror att vi hittade en styrka i gemenskapen. Att vi åkte därifrån inte med ett nytt nätverk utan med ett gäng nya systrar som kommer att stötta, peppa och ta emot om man känner att man börjar falla.

Anna & Malin från Mrs Mighetto berättade första dagen om sin resa.

Drömmar, utmaningar och hur viktigt det är att säga nej.

 

Anna Starren (ovan) gav oss sedan en guidad tur i huset och berättade om dess historia och renoveringen.

Villan är inredd helt makalöst vackert av Anna och av Ida Sthål . (Visar mer i  ett senare inlägg)

Sedan fick vi förkovra oss i kransbindning och skapande av bordsdekorationer tillsammans med Anna och Linda Hansson (Årstidens bästa)

Dag två började Katrin med att prata om att vara sitt eget varumärke samt vad som är viktigt att tänka på vid samarbeten. Sen pratade hon om att lyssna till sig själv och ta reda på vad som är good shit för just en själv.

Därefter fick jag ta över och prata ekonomi. Varför är det bra att ha ett AB?  Varför är det viktigt att ta ut lön? Ska man sköta sin egen redovisning? Vilka avdrag får man göra? Fördelen med att ha varit civilekonom innan jag övergick till att bli fotograf är att jag har koll på dessa saker.

Sen pratade vi bildredigering. Och där höll vi på att fastna i en evighet. Det får nog bli en heldag till nästa gång.

 

Vi förflyttade oss sedan ner till ett gammalt magasin för att vara lite kreativa med våra kameror. Jag och Anna Jansohn svarade på frågor om bländare, Iso tal och exponering. Men i ärligheten namn så tycker jag att alla deltagare var helt grymma på att fotografera.

Ditte, min vän och kollega var med. Hon ställde snällt upp och modellerade till allas stora glädje.

Ida W ovan hade en yogaklass med oss dag två. Den glömde jag att fota 😉

Olivia ovan, en av de två grundarna av Moe of Sweden

 

Karin Marks fastnade på bild.

 

Eftermiddagen dag två höll Jenny Skantz (miss pappersita) en kurs med oss i kalligrafi. Det var svårt och fantastiskt roligt att få pröva på detta hantverk.

 

 

Efter middag och vinsudd kom vi i säng och vaknade till dag tre. Karin Marks bjöd på en föreläsning inklusive praktiska övningar i ämnet kreativt skrivande. Och som det väckte en längtan i mig att ta tag i skrivandet igen.

Och sen var kickoffen slut. Det är svårt att återberätta vad som faktiskt hände de där dagarna för jag förstår inte riktigt själv. Men människor möttes, delade med sig och skapade något otroligt starkt; en gemenskap.

Vi delade med oss av allt. Inte bara våra arbeten. Vi pratade om oss. Våra liv. Våra rädslor och allt vi drömmer om att göra. Och när man visar sprickor, när man sänker sin mur och släpper in andra så händer något med en själv.

Man inser att ensam är allt annat än stark.

Tack alla ni fantastiska kvinnor för att jag fått äran att lära känna er <3

Ps. de som  medverkade som inte fastnade på bild i just min kamera är; Marlene (Fru vintage)Emelie Wååg och Ulrika Burell (LillaU) 

 

sixteen − five =