Återbetalnings- och returpolicy

BESTÄLLNING
Vid beställning träffas avtal om köp först när By Mile AB (Fotograf Malin Lindner) bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. By Mile AB har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och By Mile AB måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

PRISER
I priserna ingår moms för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som By Mile AB inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. By Mile AB reserverar sig för eventuella stav- eller skrivfel på priser, vikter, storlekar eller likande. 

FRAKT
En fraktkostnad tillkommer inom Sverige (pris beroende på varor). 149 kr till Norge, samt 199 kr inom EU. Fraktkostnaden kan komma att ändras och ibland vara rabatterad. Du ser fullständig fraktkostnad i kassan. Beställningar över 1000 kr skickas utan fraktavgift.

BETALNINGSVILLKOR
Vi använder säkra kortbetalningar.

LEVERANSER
Beställningar levereras normalt inom 2–7 dagar för beställningar inom Sverige. Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av DHL till ett utlämningsställe nära dig, ibland skickas de som post av Postnord eller OBS! Alla stora vintagemöbler och skåp samt parasoller skickas inte utan behöver hämtas i Jönköping om inte annat anges. 

SKADADE VAROR
När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss via e-post till malin@malinlindner.com

ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP
Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står du som kund för returfrakten.


REKLAMATIONER
Om du får en felaktig eller trasig produkt ber vi dig snarast kontakta oss via e-post på malin@malinlindner.com. Om produkten eller förpackningen används eller skadas, förbehåller vi oss rätten att dra av eventuella värdeminskningar vid återbetalning av produkten. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   

ÅTERBETALNINGAR
Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

RESERVATIONER
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER
I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice malin@malinlindner.com. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter. Under 2018 ersättes PUL av GDPR som är de nya dataskyddsreglerna som gäller inom hela EU. Eftersom vi inte lämnar ut uppgifter till tredje part innebär detta inte någon direkt skillnad mot PUL vad gäller behandling av din information eller vår relation till dig som kund.

EJ UTHÄMTAT PAKET
Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr.

FORCE MAJEURE
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm. http://www.konsumentverket.se/  http://www.arn.se/